Berber Rip geslaagd in 2023

 

Even terug naar het begin. Weet je nog waarom je destijds aan de opleiding bent begonnen? Wat wilde je bereiken? 
Het was mijn doel om tijdens de opleiding meer te leren over de technische kant van fotografie. Ik wilde meer weten over apparatuur, licht, compositie en nabewerking.  
 
Hoe is dat gegaan?
Ik heb veel kennis en inspiratie opgedaan in de lessen. Vooral de dagen in de studio vond ik geweldig. Ik heb met allerlei soorten flitsers leren werken. Ook heb ik goed leren kijken naar licht, materiaal en kleurgebruik, en welke sferen je daarmee kunt creëren. Ik heb het meest genoten van het maken van de vrije series. Daarin kon ik al mijn creativiteit en technische kennis kwijt. 
 
Wat betekende het afronden voor de opleiding voor je? 
Het was een mijlpaal. Het was een bevestiging dat ik mezelf professioneel fotograaf kon noemen.
 
Wat ben je gaan doen met fotografie? Waarbij denk je dan terug aan wat je hebt geleerd?
Ik heb mij gespecialiseerd in fine art fotografie. In een combinatie van stillevens, portretten en landschappen verbeeld ik werelden waarin de grenzen tussen droom en realiteit vervagen. Ik exposeer mijn werk regelmatig, bijvoorbeeld tijdens een fotofestival of in een expositie. Daarnaast verkoop ik mijn fine art foto’s.
Tijdens de opleiding heb ik een scherp oog ontwikkeld. Die vaardigheid zet ik nu in bij het maken, selecteren en nabewerken van mijn foto’s. Klopt de techniek? Wat drukt het beeld uit? Is dat ook mijn bedoeling? Daarnaast gebruik ik mijn opgedane kennis in het maken van series als het gaat om samenhang van de beelden.
 
Hoe kom je aan je opdrachtgevers? 
Vooral via Instagram en mijn website. Kopers van mijn werk kijken vaak eerst op mijn Instagram account, en gaan vervolgens naar mijn website voor meer informatie. Er zijn veel fotografen actief. Het is belangrijk om je te onderscheiden. Kies een specialisatie, ontwikkel daarbinnen je eigen stijl en weet hoe je die stijl moet verwoorden. Wees zichtbaar op social media en ontwikkel een website met een sterk portfolio. Laat zowel je werk als jezelf zien. Mensen vinden het leuk om jou als maker te volgen. Om je naamsbekendheid te vergroten kun je meedoen aan open calls en fotowedstrijden.  
 
Wat zou je nog willen doen?
Ik wil graag een fine art serie maken in het buitenland, het liefst in Japan of in het Verenigd Koninkrijk. Ook ben ik van plan om een fine art fotoboek te maken met meerdere series erin verwerkt.
 
Dankjewel voor je verhaal. Waar kunnen we je werk bekijken? (website, facebook, publicaties)?

 

 

 

 

E-mail: info@schoolvoorfotografie.nl
Je kunt ons telefonisch bereiken van maandag t/m zaterdag van 8.30 tot 17.30 uur op telefoonnummer: 076-5203200

School voor Fotografie Breda
Hooilaan1
4816 EM Breda
2e verdieping
Route

School voor Fotografie Utrecht
Concordiastraat 68
3551 EM Utrecht
Route

School voor Fotografie Groningen
bij Van Houten
Oliemuldersweg 47
9713 VA Groningen
Route